Missie, Visie en Strategie

Uit TOURtoDO
Ga naar: navigatie, zoeken

TOURtoDO is een digitaal platform waarmee educatoren ondersteuning voor eigen leermiddelen creëeren in de vorm van multi-mediale informatie en opdrachten. Vervolgens gaan gebruikers zoals leerlingen op pad met hun smartphone en gebruiken de app TOURtoDO ter ondersteuning van lessen, exposities en excursies.
Ook leerlingen kunnen het TOURtoDO redachtiesysteem gebruiken om zélf digitale gidsen te maken, bijvoorbeeld ter ondersteuning van werkstukken. TOURtoDO is een 'digitale gids' met veel educatieve mogelijkheden. Naast de gebruikelijke mogelijkheden van digitale gidsen, zoals tekst, video, audio, gps en qr-codes biedt TOURtoDO spelvormen met open en gesloten vragen, foto-raadsels, interactieve kaarten, scores, mystery spellen, slagzinnen, een volgsysteem en nog meer.
Al de mogelijkheden van TOURtoDO kunnen door educatoren en leerlingen volledig zélf worden gemaakt en onderhouden op het redactiesysteem van TOURtoDO.

Missie


We willen met TOURtoDO een voor iedereen bereikbare veelzijdige educatieve digitale gids maken en daarmee zorgen dat niet voor elk leerdoel een aparte app nodig is.Visie


TOURtoDO wil verbinden, niet vervangen.
TOURtoDO is faciliterend: wij vinden dat de app niet centraal moet staan, de app moet juist zorgen dat mensen de wereld ervaren.
TOURtoDO wil mensen verbinden: leerlingen met musea, musea met bezoekers en bezoekers met familie.
TOURtoDO wil leerdoelen verbinden: theorie op school ondersteunen met ervaringen in de praktijk.Strategie

Alleen het doel telt TOURtoDO is zoveel mogelijk een 'white label': na starten van een tour komen wij zo min mogelijk "in beeld" en heeft de app daardoor de uitstraling van eigen school of museum.
In de app ontbreken allerlei afleidingen zoals Facebook-knoppen, 'Wat vonden anderen ervan' en 'Wat is hier nog meer te doen'.
We voegen voortdurend nieuwe mogelijkheden toe aan TOURtoDO mits ze voor de meeste gebruikers zinvol zijn. Dat doen we kostenloos.

Lage prijs TOURtoDO is er voor iedereen: de app is gratis. Het redactiesysteem is gratis voor particulieren, aan organisaties vragen we een bijdrage.